Rekeningcourant en renteberekening

Soms is het nodig dat het bedrijf tijdelijk een rekeningcourant onderhoudt met de moeder of aandeelhouder omdat er gewoonweg even iets meer kapitaal in de b.v. nodig is dan voorhanden.

Via deze rekeningcourantverhouding kunnen vervolgens behalve een kapitaalinjectie ook andere kosten worden doorbelast en verrekend. Aan het eind van het boekjaar kan via een renteberekening van de rekeningcourantmutaties de te verrekenen rente worden bepaald, het uitlenen van geld aan de b.v. heeft tenslotte een zakelijk, en niet een vrijblijvend, karakter.

Door middel van dit model kunt u als moederbedrijf of aandeelhouder de mutaties en de rente-ontwikkeling per bedrijf blijven overzien, en aan het eind van de renteperiode de door te belasten rente bepalen.

Is de downloadlink niet onmiddellijk zichtbaar? Klik op de berichttitel, dan verschijnt onderaan het artikel de downloadbutton voor het bestand. Ondervindt u nog steeds problemen, stuur dan een mail en u ontvangt zo spoedig mogelijk een reactie.

 

Rcsrb V1
Rcsrb V1
rcsrb_v1_4.xls
44.5 KiB
269 Downloads
Details

Geef een reactie